A e besoni se Albini ka parashikuar para 13 viteve ‘Zajednicen’


Para 13 viteve, kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti në prot estën e 10 shkurtit të vitit 2007, mes tjerash deklaroi se “dece ntralizimi është e keqja më e madhe që i kërc ën ohet Kosovës”.

“Po dojnë me marru komuna me shumicë serbe, që kanë me pasë jashtëzakonisht më shumë kompetenca se komunat me shumicë shqiptare. Ata kanë me pasë të drejtë me drejtu universitete, me menaxhu spitale. E kjo nuk ndodhë me komunat shqiptare”, thotë Albini në pro te stën ku humbën jetën Arben Xheladini dhe Mon Balaj.

Kurti më tej spejgon se këto komuna që me të drejtë i quajmë ‘zaje dnica’ do të kenë të drejtë të lidhen horizontalisht ndërmjet veti dhe vertikalisht me Beogradin.

“Dojnë me na maru diçka ngjashëm si Republika Serbe brenda Kosovës, me na marru një ka ncer brenda që ka me na kontrollu Serbia, dhe krejt koha, ner vat, energjia do të na shkojnë t’u kqyrë me asimilu atë kan cer, edhe s’kena me mujt”, thotë Kurti.

Në videon e sotme të publikuar nga Lëvizja Vetëvendosje thuhet se është lexuar saktë plani i Serbisë në Kosovë dhe se decen tra lizimi mbi baza et ni ke ka qenë hapi i parë në atë drejtim, ndërsa hapi i dytë është lidhja horizontale e vertikale me Beogradin, për të formuar një republikë brenda Kosovës.

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…