“Ai që ka vjedhur paratë e shtetit do t’i kthejë“

Zëvendësministri i Drejtësisë, Blerim Sallahu ka folur për koncept dokumentin e projektlígjit për konfískimin e pasurisë së palígjshme.

Ai ka thënë se edhe direktivat e Bashkimit Evropian janë përfshírë në këtë koncept dokument dhe se gjithçka është në rregull në aspektin ndërkombëtar.

Sallahu duke komentuar deklaratën e ish deputetes Shqipe Pantina se këtë lígj qeveria do ta përdor si kërrbaç ndaj kundërshtarëve politikë, ka thënë se Pantina është dashur ta lexojë fillimisht koncept dokumentin pastaj të shkuaj për të.

“Agjencia për konfískimin e pasurisë së palígjshme do të jetë plotësisht e pavarur”, ka thënë Sallahu në RTK.

Sipas tij, hartimi i Lígjit do të bëhet në konsulltim me të gjitha palët e interesuara dhe me ekspertë ndërkombëtarë.

“Do t’i ftojmë edhe ekspertët e Bashkimit Evropian”, ka shtuar zv/ministri i Drejtësisë.

“Lígji nuk do të hartohet dhe nuk do të jetë shkelë e shko dhe nuk do të jetë ligj për ha kmarrje ndaj askujt. Do të jetë lígj që taksat e qytetarëve të kthehen në vend. Lígji duhet të prodhojë drejtësi. Nuk do të h akmerremi ndaj njerit të gjallë”, ka theksuar me pas Sallahu.

Zv/ministri ka theksuar se Lígji e përcakton që ai që i ka vjedhur paratë e shtetit do t’i kthej ato brenda një viti.

“Jemi në fushën civile dhe atë që bën Agjencia ka të bëjë se e dërgon lëndë shumë më shpejt në Gjykatë. E sheh që të hyrat e ligjshme dhe pasuria e bërë ka diskrepancë. Agjencia konstaton se pasuaria e krijuar është në kundërshtim me të hyrat. Dhe në bazë të këtyre argumenteve e bënë kërkesën në Gjykatë”, ka thënë Sallahu