A e keni ditur pse bebet në jetimore nuk qajnë?

Pak kohë më parë një nënë nga Uganda tregoj në rrjetin social Facebook arsyen pse bebet në jetimore nuk qajnë.

Dayna Magër postoi një foto të saj dhe të vajzës, Luella.

Postim që u bë menjëherë viral.

Vajza ndodhej brenda shtratit të saj por arsyeja përse kjo u bë virale ishte për shkak të shkrimit.

“Dikur një misionar më pati treguar një histori në lidhje me bebet.

Në lidhje në fakt me bebet që lihen nga prindërit brenda jetimores.

Ai tregim që më cmendi totalisht trupin nga dhimbja.

Atëherë sapo kisha lindur Luellën, një bebe të vogël dhe sigurisht isha më e pa pergatitur se më parë.

Ai më tregoi se jetimoret e Ugandës janë ndryshe.

Atje bebet nuk qajnë.

Madje brenda tyre kishte rreth 100 shtrate me bebe.

Por cuditërisht ishte qetësi.

Mes tyre ndodhej një kujdestare.

Ai e kishte pyetur atë se përse bebet nuk qanin.

Si kishte mundësi që mes një dhome plot me të porsalindur të ishte qetësi.

Dhe më pas ai mori prej saj përgjigjen që nuk do ta harrontë sa të kishte jetën.

E madje as unë, atë kohë nënë e një bebe të porsalindur!

Ajo i shprehu atij se rreth 1 javë pasi bebet vijnë në jetimore qanin.

Me orë të tëra madje.

Më pas pushonin.

Pushonin atëherë kur e kuptonin se askush nuk do të vinte atje për ta…

Ata e kuptonin se nuk do të vinte askush për ta, as për 10, as për 4 minuta, e madje ndoshta kurrë!!

Kjo ishte e dhimbshme, për një nënë është e rend të dëgjojë këtë.

Sapo shkova në shtëpi e përqafova beben time.

Luellën time dhe i premtova se gjithmonë do të isha pranë saj sa herë të qante në 2 të natës.

Sa herë të qante ndërsa të kishte nevojë për mua!”

Postimi i Magers u bë menjëherë viral.

Mori gati 54000 like dhe 21000 shperndarje.

Dhe madje shumë revista e publikuan historinë e saj.

Historinë e atyre bebeve që kanë nevojë gjithmonë për ngrohtësi!

Nëna mos i leni fëmijët!

Mbrohuni!

Nëna mos i lini fëmijët të qajnë!

Shkoni direkt tek ata dhe i përqfoni!

Kujdestare!

Jepjuni dashuri atyre fëmijëve.

Mos i lini të ndihen vetëm.

Ju mund të bëheni sa do pak “nënë” për ta.

Qoftë edhe 5 minuta në ditë, për secilin!