Krasniqi në gjyqin e Speciales: Unë jam shqiptar – nuk jam as katolik, as mysliman


Ish-zëdhënësi i UÇK-së, Jakup Krasniqi iu është drejtuar të pranishmëve në paraqitjen e parë të tij para gjyqit në Dhomat e Specializuara nga Hagë.

Duke iu referuar aku zave dhe cilësimeve si kri minel të Prokurorisë së Specializuar ndaj tij dhe krerëve të tjerë të UÇK-së, Jakup Krasniqi u shpreh se është padrejtësi një trajtim i tillë që iu bë ndaj tij.

”Nuk kam tra jtuar askënd kurrë në jetën time në asnjë rast të vetëm, as kaq sa e si më trajtuat mua nga ndërtesa e bur gut e deri në këtë ndërtesë”.

”Në ak takuze përpiqni t’i ndani shqiptarët në katolikë e në myslimanë. Unë jam shqiptar, nuk jam as katolik as mysliman. Kjo për mua është fy ese.