Lajm i mirë për krerët e UÇK-së, Specialja sapo e zbuloi këtë!

Gjykata Speciale ka vendosur që nga 15 korriku t’i lejojë të afërmit e ngushtë të të akuzuarve t’i vizitojnë familjarët e tyre që po mbahen në paraburgim në Hage. Sipas përkufizimit në Rregulloren e Para burgimit, në të afërm të ngushtë përfshihen bashkëshortja/bashkëshorti, partnerja/partneri, prindërit, fëmija, nipi/mbesa, vëllai, motra (ku përfshihen edhe vëllezër e motra vetëm prej nënës ose babait dhe vëllezër e motra të gjetura), gjyshërit, dhëndri dhe nusja.Të gjithë këta do të lejohen të kalojnë kohë me të afërmit e tyre në para burgimin e Speciales, pa u vëzhguar nga punëtorët e Scheveningen, vendit ku po mbahen ish-krerët e U.ÇK-së.

Specialja i ka kushtuar kujdes të veçantë organizimit të vizitave prej familjes në bazë të një procedure të thjeshtuar.Takimet personale ndërmjet të para bu.rg/.osurit dhe bashkëshortes/bashkëshortit dhe fëmijëve të të para bhur.gosurve realizohen në një vend të përshtatshëm brenda objektit të para bhur.gimit ku lejohet kontakt fizik.

Ambienti është jashtë rrezes së shikimit dhe dëgjimit të oferëve të para bhu.rgimit.