Më pak se Amerika, del shifra, ja sa dollarë do ta blejë një dozë vaksine Bashkimi Europian


Bashkimi Evropian ka arritur një marrëveshje për të paguar fillimisht, më pak për vaksínën COVíD-19 të Pfizer sesa Shtetet e Bashkuara, sipas Reuters, ndërsa është siguruar një marrëveshje për deri në 300 milion doza.

Droga eksperimentale, e zhvilluar së bashku me BioNTech të Gjermanisë, është pararoja në një garë globale për të prodhuar një vaksínë, me të dhëna të ndërmjetme të lëshuara të hënën që tregojnë se ishte më shumë se 90% efe ktive në mbrojtjen e njerëzve nga COVíD-19.

Sipas marrëveshjes së BE, 27 vende evropiane mund të blejnë 200 milion do za dhe të kenë një mundësi për të blerë 100 milion të tjera.

Blloku do të paguajë më pak se 19.50 dollarë për një vaksínë, shkruan Reuters, ndërsa citon një zyrtar të lartë të BE, i përfsh irë në bisedime me prodhuesit e vaksínave.