“Në vitin 1987 Gjermania e ftoj Shqipërinë në Bashkimin Evropina! Çka ndodhi?” (Video)

Nje emision nga Blendi Fevziu

Ismail Kadare, shkrimtari shqiptar më i njohur në botë, i përkthyer në 45 gjuhë është cilësuar edhe si një prej shkrimtarëve dhe intelektualëve më të shquar evropianë të shekullit të XX. Ai krijoi një vepër me karakter universal, por që rrënjët i ka thellë në tokën shqiptare.

Edhe pse jetoi e mbijetoi duke qenë shkrimtar në kohën e censurës së ashpër të realizimit socialist shqiptar, Kadare vlerësohet se iu shmang asaj filozofie në mënyrë të jashtëzakonshme me një disidencë të heshtur. Më 11 Nëntor të vitit 1998, shkrimtari ka dhënë një intervistë për emisionin “Opinion” të gazetarit Blendi Fevziu ku ka folur për letërsinë, raportet me diktaturën dhe largimin nga Shqipëria

Në vitin 1987 Gjermania e ftoj Shqipërinë në Bashkimin Evropina!VIDEO minuta e 46-të.