Alarmohen mjekët malazezë: Kjo është e turpshme çfarë po bëjnë Priftët tanë! (Video)


Ortotoksët në Mal të Zi i thanë lamtumirë Amfilohijes së ndjerë duke puthur atë për herë rë fundit, si një ritual tradicional. Të pranishmit iu afruan arkivolit, u pagëzuan dhe puthën trupin e të ndjerit, megjithë pandeminë e koronavirusit që është përhapur edhe në këtë vend, nga i cili u shua dhe vetë ai, kreu i Kishës Ortodokse malazeze, proserbe mé póshté mund ta shíhní vídeón nga prifti malazes.

Një numër i madh i qytetarëve u mblodhën para Kishës së Ringjalljes së Krishtit për të pritur Metropolitit e pajetë Amfilohije dhe bënë nderimet e tyre të fundit në procesion.