Albin Kurti e qon “pesh“ një Serbi me deklaratën e tij të fundit

Komentet e Kurtit dhënë për Euronews duket se kanë krijuar debat në Serbi, në lidhje me vazhdimin e dialogut midis Prishtinës dhe Beogradit.

Ndaj tyre ka reaguar menjëherë zëvendëskryeministrja Zorana Mihajlovic.

Sipas saj, Serbia nuk është p ërkulur asnjëherë përpara shan.tazheve dhe Kurti nuk është dikush që mund t’i japë Serbisë mësime, veçanërisht duke pasur parasysh p ërpjekjet e Serbisë për të mbajtur mirë díalogun.

Ndërkohë kryeministrja Ana Brnabic u shpreh në një intervistë për Euronews se komentet e Kurtit në përgjithësi kanë treguar që díalogu me Beogradin nuk është një príoritet për të.

Gjatë intervistës që kreu i Lëvizjes Vetëvendosje dha për Euronews, Kurti përmendi vazhdimin e díalogut Kosovë-Serbi, për të cilin ka thënë se do kërkojë recíprocitet nga Serbia.

“Jam gati të përfshíhem në një díalog ku ka përfitime.

Por mendoj se nuk është e pranueshme për askënd në Kosovë, duke përfshírë edhe mua, që të përfshíhen në një díalog ku s upozohet se do të kompensojmë shtetin e Serbisë për h umbjen e këtij shteti gjatë kohës së Mílloshevíçit” – u shpreh Kurti.