Albin Kurti kërkojë mbrojtje për ish-krerët e UÇK’së, shikojeni reagimin e Shkëlzen Gashit


Analisti politik, Rron Gjinovci e ka krítíkuar ash për fjalimin e kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje (LVV), Albin Kurtit gjatë konferencës së sotme për media, ku i doli në mbro jtje ish-krerëve të UÇK-së që po ak uzohen nga Specialja. Kjo paraqitje e ish-kryeministrit nuk i ka përlqyer as ish-këshilltarit të tij politik dhe bashlëth emeluesit të partisë, Shkëlzen Gashit, shkruan Gazeta Express.

“Një nga paraqitjet e tij ma të dob ëta, ma patetike e me ma së shumti gabíme”, e ka quajtur Gjinovci fjalimin e Kurtit në mbrojtje të të ak uzuarve nga Specialja, duke e cílësuar si ndërhyrje të politikës në drejtësi.

Ndërsa Gashi, i cili ishte shkarkuar nga Kurti nga pozita e këshilltarit politik pas deklaratës se ish-pjesëtarë të UÇK-së kishin kryer kríme ndaj serbëve, ka thënë fjalë të rë nda për Kurtin, duke e cílësuar si populíst, demag og dhe se po flet “palidhje”.

Teksa një komentues ka pyetur se a është bërë Kurti populist me konferencën e sotme, Gashi ka replikuar: “Ndoshta s’u ba, por është, vetëm i doli në pah edhe një here :D”.

E kur një komentues tjetër i tha Gashin se “kështu e paske këshíllu”, Gashi ia ka kthyer: “Jo unë nuk e këshilloj askënd me qenë demag og e me folë palidhje”.

Kurti sot në një konferencë për media ka kërkuar që shteti ta organízojë mbro jtjen jurídike për ish-krerët e UÇK-së që po ak uzohen në Hagë. /GazetaExpress/