Albin Kurti në vitin 2008: Flamuri i Kosovës s’ka të kaluar, nuk do ta valvisja kurrë (Video)


Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti pak muaj pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës kishte komentuar flamurin shtetëror të Kosovës, duke e quajtur si flamur që s’ka kurfar të kaluare dhe të njëjtin nuk do ta valviste kurrë.
Kurti në korrik të vitit 2008 në një televizion të Shqipërisë kishte thënë se flamuri i Kosovës i ka ngjyrat e flamurit të Bosnjes /Pamje mePosht

“Një flamur përplot histori dhe një flamur i cili s’ka kurfar të kaluare. Është interesant që flamuri i Kosovës u pa për herë të parë në momentin kur u miratua në Kuvendin e Kosovës.