Albin Kurtit i vjen letra nga Shtëpia e Bardhë qe askush se kishte menduar !!

Edward Price, zëdhënësi i Departam,entit të Shtetit të Shte teve të Bashkuara të Amerikës, ka thënë se SHBA’të do të inkurajojnë qeverinë e re në Ko,sovë që të vazhdojë normalizimin e marrë.dhënieve me BE’në.

Një gjë të tillë e ka bërë të ditur gazetarja e pavarur Cristina Maza me anë të Twitter-it, teksa ka cituar Price të ketë uruar zgjedhjet e suksesshme parlamentare të 14 shkurtit.

“Edward Price tha se SHBA’të e uro,jnë popullin e Kosovës për mbajtjen me sukses të zgjedhjeve parlamentare. Kur bëhet fjalë për dia.logun me Serbinë, SHBA’ja mbështet fuqimisht bisedimet për normalizim në kuadër të BE’së”, thuhet në shkrimin e saj.

“Ne do të inkurajojmë qeverinë e re, sapo të formohet, të vazhdojë pikat e cekura”, shton tutje Maza, duke cituar zëdhënësin e Departamentit të SHBA së.

Kreu i subje.ktit politik të Lëvizjes Vetë,vendosje, Albin Kurti, parti kjo e cila dul e para me rezultat në zgje,dhjet e 14 shkurtit, insiston për idenë se dialogu duhet shikuar nga përmbajtja, e jo koha.

I njëjti ka dekl.aruar se dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nuk është ndër prioritetet kryesore në platformën e tij qeverisëse.

Në letrën që presidenti i SHBA’së, Joe Biden, ia dërgoi ushtrueses së detyrës së presidentit, Vjosa Osmanit, në nder të përvjetorit të pavarësisë së Kosovës, kërkohej normalizimi i marr.ëdhënieve ndërmjet K osovës dhe Serbisë.