Ambasada e Kosovës në Gjermani del me një njoftim për mërgimtarët që duan të vijnë në Kosovë

Gjermania ka l ehtësuar masat antiCOVID për të sh ëruarit dhe të vaksínuarit, transmeton Gazeta Sinjali.

Ambasada e Republikës së Kosovës, përmes një komunikate për media ka njoftuar se të premten është votuar lígji për l ehtësimin e masave për qytetarët që jetojnë në Gjermani e që janë shëruar apo vaksínuar me vaksína antíCOVID

“Kufizimet e kontaktit dhe daljes nuk zbatoheN më për njerëzit e vaksinuar dhe shëruar. Kjo do të thotë që, për shembull, njerëzit që janë vaksínuar dhe shëruar nuk llogariten më në takimet private. Kufizimet e daljes gjatë natës sipas Lígjit për Mbrojtjen e Infeksionit gjithashtu nuk zbatohen për këto grupe njerëzish. Lejohen edhe aktivitetet dhe ndalesat e kësaj natyre”, thuhet në njoftimin e bërë nga Ambasada e Gjermanisë.

Tutje, në njoftim thuhet se Këto masa vlejnë edhe për udhëtarët, përkatësisht ata që mund të dëshmojnë që janë vaksínuar dy herë, apo kanë kaluar vírusín dhe paraqesin provat e sipërmendura dhe udhëtojnë.

Masat e reja të ndërmarra nga shteti gjerman nuk vlejnë edhe për shtetet që është paraqitur varianti i ri i C0VíD-19.