Ambasadori gjerman çuditet me deputetët e kosovës, Marre, Marre..!!

Ambasadori gjerman

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde ka krítíkuar moskalimin e ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike në Kuvendin e Kosovës për të pestën herë.

Rohde ka shkruar në Twitter është rast unik në Evropë që për të pestën herë Kuvendi të mos miratojë projektlígjin për Rimëkëmbjen Ekonomike, raporton Gazeta Express.

Ai ka thënë se është urgj ente që të gjithë akterët të gjejnë kompromis për këtë pasi qytetarët e Kosovës e presin atë.

“Lu fta kundër efekteve neg ative ekonomike nga pandemia është përgjegjësi e përbashkët dhe kërkon përpjekje të përbashkëtë.

Në këtë aspect është mjaft dësh përuese dhe sipas dijenisë time rast unik në Evropë të shohësh për të pestën herë që në Kuvendin e Kosovës nuk ka marrëveshje për projektlígjin për Rimëkëmbje Ekonomike.

Tani çfarë kërkohet urgj entisht nga të gjitha palët është fryma e kompromisit. Qytetarët e Kosovës kanë të drejtë ta presin atë”, ka shkruar ambasadori gjerman.

Projektlígji për Rimëkëmbje Ekonomike ka dësh tuar të kalojë në Kuvendin e Kosovës për të pestën herë radhazi pasi koalicioni qeveritar nuk po i síguron numrat e mjaftueshëm pa përkrahjen e partive opozitare./Express