“Amerika do ta merr situatën në dorë komplet dhe do ia tregojnë vendin Serbise”

Lulzim Peci, ish diplomati dhe drejtori i KDI-së, përmes një shkrimi në Facebook ka dhënë prognozën e tij për zgjidhjen e situatës në veri të vendit. Drejtor Peci ka deklaruar që Amerika do ta marrë situatën në dorë, dhe secilit do t’ia tregojë vendin e vet por pa specifikuar se për kë e ka fjalën, përcjell AlbKos News.

Ai ka deklaruar që duket qartë se aksioni në Veri nga Kosova nuk është marrë me koordinim me ShBA-të. “Mirepo, ketu do te testohet edhe kapaciteti i Kosoves per ta menaxhuar krizen ne veri, kur ky hap eshte e qarte tanime qe ashiqare eshte marre pa koordinim me SHBA-te.” thotë ai.

Statusi i plotë: Mos te harrojme nje gje, qe SHBA-te e kane bazen Notting Hill ne veri te Kosoves. Serbise, edhe Zoti krahet me ia dhene, nuk gux’on me marre asnje akslon ushtarak kunder vendit tone. Mirepo, ketu do te testohet edhe kapaciteti i Kosoves per ta menaxhuar krizen ne veri, kur ky hap eshte e qarte tanime qe ashiqare eshte marre pa koordinim me SHBA-te. Le te kujtojme qe ne maj 2019 Policia e Kosoves ne percjellje te KFOR-it amerikan i largoi barrikadat ne veri dhe e prangosi diplomatin rus Mikhail Krasnoshchenkov, te cilin Qeveria e Kosoves e shpalli non-grata dhe e largoi nga vendi. Kur te lodhen te gjitha palet, SHBA-te do ta marrin situaten komplet ne dore, dhe do ia tregojne secilit vendin e vet.