Angela Merkel, gjermanëve: Mos bëni plane, harrojini për këtë vit festat e Vitit të Ri


Angela Merkel u tha gjermanëve se këtë vit ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë festat e Vitit të Ri, madje kontaktet mes njerëzve do të kufizohen për të gjithë dimrin, me qëllim për t’u mbrojtur nga koronavirusi.

Izolimi katër javor hyri në fuqi në Gjermani sot dhe do të zgjasë deri në fund të muajit nëntor.

Merkel paralajmëroi se 30 përqind e popullsisë ishte në rre zik të sëmundjes Co vid-19.

Ajo tha se ishte e rëndësishme që bllokimi i nëntorit të ishte një “sukses, si dhe një kthesë” për pandeminë në Gjermani.

Kancelarja paralajmëroi se “drita në fund të tunelit është shumë larg”, teksa foli sot në ditën e parë të një bllokimi katërjavor që mbyll grilat, teatrot, palestrat dhe kinematë.
Nga gjermanët është kërkuar që të mos bëjnë udhëtime jo-thelbësore dhe hoteleve u ndalohet të strehojnë njerëz nga udhëtimet turistike.

Dyqanet jo të rëndëisshme për jetën e përditshme gjithashtu janë mbyllur dhe çdo shërbim që kërkon kontakt të ngushtë – siç janë parukieritë dhe berberitë – gjithashtu janë mbyllur.

Palestrat, pishinat, muzetë dhe teatrot janë mbyllur sërish.

Masat vijnë një javë pasi edhe baret dhe restorantet u urdhëruan të mbyllen për katër javë.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…