Angela Merkel: Kam dëshirë që te shoh një Shqipëri ashtu siç e ka krijuar Zoti të bashkuar!


Kancelarja Gjermane, gjatë një takimi qe zhvilloi me gazetarët në Berlin ka folur rreth disa çështjeve në ballkanin perëndimor pefshire ketu edhe Shqipërinë e Shqiptarët që jetojnë në Ballkan.

Angela Merkel theksoi se Shqiptarët u ndanë gjatë luf tërave ballkanike dhe pas luf tës së parë botërore, dhe duke bere tashme qe Shqipëria te jetë i vetmi shtet në botë qe nga të gjitha anët kufizohet me bashkëkombasit e vet.

Kancelarja Gjermane deklaroi se shteti Shqiptar duhet të punojë fortë për mbrojtjen e popullit Shqiptar në çdo anë të kufirit duke mos lejuar që shtetet e tjera të përfitojnë prej saj ashtu siç po bën Turqia me shekuj, duke i mbështetur financiarisht dhe politikisht Shqiptarët në Maqedoni, Kosovë dhe Luginë.

Ndaj qe ajo ne fund shprehu dëshirë që te shoh një Shqipëri ashtu siç e ka krijuar zoti, të bashkuar dhe të fortë drejt BE-së.

Por ketu nuk mungoi menjehere nje pyetje nga një gazetar Gjerman se pse Merkel po kujdeset kaq shum për Shqiptarët?

Dhe përgjigjia e saj e bukur por shkurt ishte:

Ja u kemi borxh!