Anton Çetta: Populli shqiptar është i mirë dhe bujar, por është robëruar nga shumëkush


Anton Çetta, që konsiderohet si nderi i kombit, ka qenë dhe mbetet ndër figurat kryesore të rezistencës së shqiptarëve, ku në kohën më të vështirë për popullin kosovar, ai me ínicíativën e tij arriti të pajtojë shumë familje.

Më poshtë KultPlus ju sjell një nga thëniet e njohura të tij, që flet për popullin shqiptar, për ro bërimin e traditën e popullit tonë.

Populli shqiptar është i mirë dhe bujar, por ka ra pre nën ndikimin e së keqes, është ro bëruar nga shumëkush dhe shumëçka, e ne, bijtë dhe bijat e tij, duhet ta “zgjojmë” nga kjo kllapi, ta lírojmë nga ky ro bërim dhe kushtëzim i tradítës së ke qe, e cila nuk është e jona, mbi të gjitha është shumë e dëm shme dhe vdek jeprurëse, sepse vëllain e shndërron në vr astar…