“Arrestimet e ardhshme trishtuese”, paralajmërohen këta politikanë të Kosovës

Politikanë të Kosovës

Arres timet e fundit që ndodhën në Kosovë nga Specialja, sidomos e Hysni Gucatit dhe Nasim Haradinajt, kanë ngjallur opinione të shumta në publik.

Para krerëve të OVL-së, u arre stua edhe Sali Mustafa, i cili u dërgua në Hagë, e sot gjithashtu u intervistua si i dy shuar edhe Agim Çeku.

Njohësi i çështjeve politike, Gani Qarri, për “Bota sot” tha se arrestimet e ardhshme priten të jenë trishtuese për siç i quan ai, aktorët e lojës me dosje.

Gjithashtu ai mendon se arre stime do të ketë edhe për ata që janë me implikime të rënda politike, veçanërisht për partitë e ashtuquajtura të dala nga lufta, në Kosovë.

“Duke pasur parasysh faktin se Thaçi dhe Veseli me shokë, po bëjnë çdo gjë për të víktímizuar të gjithë të tjerët dhe shpëtuar veten, arres timeve të fundit spektakolare u parapriu loja e ekzagjeruar me do sje nën skenarin adoleshent të OVL-s, e cila pranoi të víktímizohet dhe qoi në arres timet “blic” të krerëve të saj, që u bënë vegël e kësaj loje, por jo edhe organizatorëve dhe postiervë të cilët ditën për diell dhe pa asnjë pengesë, sollën këto “do sje” në OVL. Madje parë nga spektri praktik dhe mënyra befasuese se si në një aksíon të papritur u arre stuan Hysni Gucati e Nasim Haradinaj, edhe zhvillimet e ardhshme nga Gjykata Speciale, pritet të jenë me arre stime po aq befasuese e ndoshta edhe tejet tríshtuese për shumicën e aktorëve të lojës jo vetëm me do sje, arre stime të cilat padyshim, se do të kenë edhe implikime të rënda politike, veçanërisht për partitë e ashtuquajtura të dala nga lu fta, në Kosovë”, tha Qarri.

Ai ka përmendur edhe disa emra të politikanëve të Kosovës, për të cilët thotë se mund të arrestohen në mënyrë “spektakolare”. Tutje ai mendon se Thaçi e Veseli po bëjnë çdo gjë për të víktimízuar të gjithë të tjerët dhe shpëtuar veten.