AUSTRI: Ky është Vendimi i ri, Ja çka do të ndodh nga e Hëna!


Der Standard raportoi të premten vonë se shkollat ​​dhe kopshtet do të mbyllen si rezultat i nevojës për të prerë infeksionet në rritje të koronavirusit në Austri.

Pasqyruar mbylljen që ndodhi në Austri në pranverë, shkollat ​​”do të qëndrojnë të hapura për familjet që kanë nevojë për kujdes”. Mbylljet pritet të bëhen për dy ose tre javë përpara festave të Krishtlindjes.

Do të praktikohet mësimi në distancë. Përveç kësaj, të gjithë dyqanet përveç bankave, farmacive dhe supermarketeve do të kërkohet të mbyllen.

Floktarët si dhe ofruesit e tjerë të shërbimeve ka të ngjarë të mbyllen nën masat e reja ne Austri.

Tabloidi austriak Kronen Zeitung raporton se puna nga shtëpia mund të bëhet e detyrueshme nën bllokim…

Ndërsa vizitat në shtëpi pleqsh dhe spitale gjithashtu mund të ndalohen. Raportohet që vendimi u mor të premten pasdite, me një njoftim zyrtar që do të bëhet të shtunën./Albinfo