AUSTRI/ Lajmi i Fundit, Prej Nesër hyn në Fuqi…


Në Austri, 4,657 infeksione të reja me vírusin kor ona u raportuan të hënën në mëngjes brenda 24 orëve të fundit ku qyteti i Salzburgut raportoi 468 raste të reja.

Numri i pacíentëve në kujdesin íntensiv në Austri u rrit mbi nivelin nga 600 në saktësisht 612, një total prej 4,297 pacíentë ishin në spitale. Rastet aktíve u rrítën nga e diela në të hënë me rreth 600 në një vlerë prej 77,055.

Sipas Ministrisë së Brendshme dhe Ministrisë së Shëndetësisë, numri i infeksioneve të reja ishte pothuajse 2,500 raste, nën mesataren shtatë ditore ku aktualisht 7,124 personave dolën pozítivisht.

Lidhur me të shtruarin në spítal, ai theksoi se pas marrjes së masave, kishte një dístancë frenimi prej rreth dy javësh.

Një bll okim i pjesshëm hyri në fuqi të Martën dy javë më parë, i cili do të kthehet në një mbyllje pothuajse të plotë të Martën nesër, për të leh tësuar spítalet.

Deri më tani ka pasur 208,613 rezultate pozítive në Austri, vlera e një numri total prej 200,000 personash të ínfektuar që nga shpërth imi i pandemisë gjë që ishte kaluar gjatë fundjavës.

Një total prej 129,671 persona i kanë mbíjetuar infeksionit me koro navírus deri më tani dhe 1,887 víktíma, shkruan Salzburg24.at Zeitung