Austria jep lajmin e shumëpritur për mërgimtarët, Këto janë të rejat e fundit

Austria ka marrë vendim që të lejojë hyrjen edhe të qytetarëve të Kosovës në këtë shtete, ashtu si edhe qytetarët e vendeve tjera të Ballkanit Perëndimor.

Deri më tani, të drejtë për të hyrë në Austri kishin vetëm qytetarët nga Serbia dhe Maqedonia Veriore dhe Shqipëria. E drejta për të hyrë në këtë shtet të Evropës tani u është dhënë edhe qytetarëve nga Kosova, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi.

Udhëtarët nga këto vende do të jenë në gjendje të hyjnë në Austri, pa pas nevojë të karantinohen, nëse kanë një certifikatë vaksinimi, me vaksina të njohura nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) – Pfizer, Modern, Astra Zeneca dhe Johnson & Johnson – dhe World Organizata shëndetësore (OBSH) – Sinofarm kinez dhe Sinovak. Ata që nuk kanë një dëshmi vaksinimi, duhet të kenë një test PCR negativ ose test antigjeni.