Avokati britanik tregon a do ta lirojë Specialja me kusht Thaçin, ja çka paralajmëron


Intervistë ek skluzive me Mark Ellis, drejtor ekzekutiv i Shoqatës Ndërkombëtare të Avokatëve
Dr. Mark Ellis, drejtor ek zekutiv i Shoqatës Ndërkombëtare të Avokatëve (IBA), me seli në Londër dhe ekspert i së drejtës penale ndërkombëtare, ka folur për punën e Gjykatës Speciale dhe arr estimet e ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të ak uzuar për kríme lu fte dhe kríme kundër njerëzimit.

Ellis në një intervistë për gazetën “Bota sot”, ka thënë se ruajtja e pozícíonit të Speciale si një gjy katë që i përmbahet normave ndërkombëtare të drejtësisë, do të jetë thel bësore për suksesin e saj.

Eksperti i së drejtës pe nale ndërkombëtare ka përjashtuar mundësinë që ish-presidenti Hashim Thaçi të arr atiset nga qendra e parabur gimit në Holandë. Por, ai e sheh si të vështírë edhe lírímin me kusht të Thaçit, duke marrë parasysh shqetësímet rreth fríkësímit të dëshmítarëve në të kaluarën dhe nevojën për t’i mbrojtur ata.

Ellis ka folur edhe për mbrojtjen e dëshmítarëve, duke thënë se deri më sot Specialja nuk ka bërë një punë të madhe në këtë fushë, marrë parasysh íncídentet me publíkimin e emrave të dëshmítarëve.

Mark Ellis ka paralajmëruar se mund të ketë ak takuza të reja nga kjo Gjykatë.