Avokati i Kadri Veselit: Me “provat” që keni, gjyqi do të zgjasë deri në 10 vjet


Ben Emmerson, avokati i ish-kryeprlamentarit Kadri Veselit njëherit ish-udhëheqës i UÇK’së, ka thënë se Jugosllavia kishte ush truar k asphane mbi qytetarët e Kosovës dhe se komandantët që po gjy kohen sot, i mbrojtën ata, shkruan Gazeta Metro.

Emmerson para gjy qtarit të Gjykatës Speciale tha se e vetmja “ndërmarrje krímínale” siç po i referohet ky institucion, është ajo që e mbrojti popullatën sivile nga Jugosllavia.

“Jugosllavia ushtroi ka saphane mbi Kosovën, e vetmja “ndërmarrje kriminale” ishte ajo që mbrojti popullatën civile nga jugosllavët, qëllimi i tyre nuk ishte krimi ndaj civilëve por mbrojtja e tyre.

Në qoftë se do të kishin kryer krime, këta drejtues që janë sot në bankën e të akuzuarit, ishin njësoj si populli tjetër i Kosovës, ishin bujq ishin vullnetarë, vinin nga të gjitha vendet e rajonit.”, tha ai./gazetametro.net