Avokati i Speciales: Ky është muaji kur vendoset për aktakuzën ndaj Thaçit e Veselit

Kadri Veseli dhe Hashim Thaçi

Zyra e Prokurorit të Specializuar ka njoftuar ka propozuar ngritjen e akta kuzës ndaj Presidentit Hashim Thaçi dhe ish-Kryeparlamentarit Kadri Veseli për kríme kundër njerëzimit.

Por, e njëjta nuk është konfirmuar e as hedhur poshtë deri më tani.

E lidhur me këtë, avokati Musa, tha se gjatë muajit tetor pritet të vendoset lidhur me akta kuzën ndaj dy krerëve të UÇK-së.

“Në bazë të dispozitave lígjore dhe informacioneve që janë publike besoj që gjatë muajit tetor do të vendoset lidhur me akta kuzën, shpresojmë se e njëjta të hidhet poshtë për shkak të mungesës së provave dhe fakteve që e theksova se nuk ka bazë e as prova që mund të vërtetohet ndonjë dy shim i arsyeshëm se presidentit Thaçi dhe Kadri Veseli që anë kryer vepra penale të natyrave të tilla kundër të drejtës ndërkombëtare”, tha ai