Baton Haxhiu vjen me Exit Pollin e fundit / Kjo parti i fiton zgjedhjet 2021 në Shqipëri

Portali Albanian Post, në pronësi të Baton Haxhiut ka pub.likuar rezultatet preliminare të zgjedhjeve në shqipëri.

Sipas këtij exitpolli, fitues i këtyre zgjedhjeve del të jetë Partia Socialiste që thuhet se ka fituar 46.9 për qind të votave sipas rezultateve të Exit Poll-it të realizuar nga Al.banian Post në bashkëpunim me Institutin “Gani Bobi”.

E dyta dhe më afër se që pritej del të jetë Partia Demokratike me 43.5 për qi.nd të votave.

Lidhja Socialiste për Integrim ka dalur më mirë se sa tregohej në son.dazhe me 6.9 për qind.

Të gjitha partitë e tjera bashkë kapin vetëm 2.7 për qind të vo.tës totale.

Ky është një rezultat jashtëzakonisht i ngushtë i cili e nxjerrë Edi Ramën të parin për.sëri, por me shumë pak përqindje larg Bashës.

Kjo përqindje më pas kthehet në mandate dhe vendoset se kush do ta ketë shumicë në Ku.vendin e Shqipërisë.

Parlamenti shqiptar ka 140 ulëse dhe për të pasur shu.micën e thjesht duhen mbi 70.