BE-ja dridhë gjithë Ballkanin ! Ky shtet nga Ballkani do anëtarësohet i pari në BE…

Mali i Zi do te jete sipas Brukselit zyrtar vendi i pare i Ballkanit Perendimor qe do te anetaresohet ne Bashkimin Europian.

Vendi fqinj hapi nje vit e gjysme me pare kapitullin e fundit te anetaresimit ne Bashkimin Europian, duke u udhehequr keshtu maratonen e integrimit Ballkanin Perendimor. Mali i Zi filloi nego ciatat e pranimit me Bashkimin Europian ne qershor te vitit 2012 dhe sipas zyrtareve europiane, mund te behet zyrtarisht pjese e unionit ne 2025en.

Perfaqesuesi S pecial i Bashkimit Evropian per Ballkanin Perendimor, Miroslav Lajçak, tha se Mali i Zi eshte ne po.zite te mire per te qene vendi i pare ne rajon qe behet anetar i BEse. Komentet erdhen pas takimit me Krye ministrin e Malit te Zi, Zdravko Krivokapic, ne mar.gjinat e Forumit Ekonomik ne Athine.

Krivo kapic tha se intensiteti shume dinamik i kontaktit me per.faqesuesit e Bashkimit Europian dhe shtetet anetare eshte nje lloj konfir.mimi per angazhimin e Qeve.rise se Malit te Zi per tu bere nje anetar i ardhshem i Bashkimit Europian.