Befason Ambasadori i Gjermanisë/ Kosovës i iku treni për liberalizim më 2016 dhe..

Sipas tij Gjermania po mundohet ta ndihmojë Kosovën për liberalizimin duke bindur shtetet skeptike. Jorn Rohde, ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, ka thënë se Kosovës i pati “ikur treni” në vitin 2016 sa i përket liberalizimit të Kosovës.

Kur nuk arriti të bënte demarkimin e kurit me Malin e Zi.Duke e pranuar se liberalizimi i vizave për Kosovën është vonuar, Rohde është shprehur se Kosova mund të lëvizë qëndrimet e shteteve skeptike për liberalizimin.

Duke vendosur në radhë të parë ligjit kunder korr upsionitt.E shoh është një problem sepse të gjitha shtetet e tjera të Ballkanit Perëndimor kanë liberalizim të vizave. Dhe për ne kjo është e qartë çështja është vonuar dhe duhet të realizohet sa më shpejt të jetë e mundur”, ka thënë ai, percjell ditorja.