Befason me deklaratë Pacolli, Turqia na ka dërgua vaksína, por Vjosa i refuzoi !

Kryetari i Aleancës Kosova e Re (AKR), Behgjet Pacolli ka thënë se Turqia ka ofruar vaksína vendit tonë, por sipas tij, ato janë refuzuar nga presidentja Vjosa Osmani.
“Unë e di se Turqia na ka ofruar vaksina kineze, por ato janë refuzuar nga Presidentja Osmani duke thënë se ne duam vetëm ‘Pfízer’”, tha Pacolli.

“Unë nuk kam pasur mundësi të qëndroj duarkryq, unë i kam shkruar Kurtit pasi që vendimi për ardhjen e një vaksíne duhet të bëhet direkt nga Qeveria e një shteti. Unë i kam treguar se kam kontakte dhe mund të ofroj një ndërlidhje më të shpejtë mes Qeverisë dhe kompanisë në fjalë, kontaktin ma ka ofruar personalisht Edi Rama dhe kam udhëtuar e jam takuar me krerët e kompanisë.”

Ai ka thënë se mund të ketë ndikim në kompaninë në fjalë, për t’i siguruar rreth 500 mijë vaksina.

Pacolli deklaroi në Klan Kosova se oferta e tij ndaj kreut të ekze.kutivit siç duket nuk do të pranohet, pasi sipas tij, ai Kurtin e ka kontaktuar para dy apo tri javëve dhe deri më tani do të mund të siguronte një kontigjent prej 100 mijë vaksínave si fillim.