Befason Tomë Gashi: Arrestimet nuk i kreu policia e EULEX-it, por…

Tomë Gashi

Avokati Tomë Gashi ka thënë në emisionin Pressing se policitë e huaja të autorizuara nga Gjykata Specíale kanë kryer arre stimet e liderëve të OVL-UÇK’së.

“Kam folur dy herë me Nasimin dhe një herë me Gucatin pas arre stimit. Procedurat janë kryer me një aksíon të policisë. Kemi menduar se janë të EULEX’it, por tash po na del se janë katër polici në Kosovë. Vendimi për arre stimin e tyre na është treguar.

Ka qenë kërkesa e një gjyqtari në Hagë që e ka aprovuar këtë kërkesë dhe ka lëshuar urdhër. Nasimi ka qenë shumë i zëshëm. Para se të futej në emision është arre stuar ka qenë një kërkesë e tij që të mos arre stohet nga policia e Eulexi’t. Por tash na doli se është një polici krejt tjetër”, ka thënë ai.

“Gjatë asaj dite ka qëndruar në Prishtinë dhe me veturë është dërguar në aeroport me një aeroplan specíal janë dërguar në Hagë”, shtoi Gashi.