Bëhuni gati qytetarë, Ja çka paralajmëroi Kryeministri Hoti


Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti paralajmëron se Kosova po shkon sërish drejt mbylljes totale, për shkak të përke qësimit të sítuatës epídemiologjíke.

Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, kreu i ek zekutívit tha se pritet që ma sat e reja të hyjnë në fuqí brenda dy ditësh.

Ai tha se i kupton shqet ësimet e bizneseve, por se primar është “ruajtja e shëndetit publik”.

Në këtë intervistë, kryeministri Hoti po ashtu kundë rshtoi as hpër thirrjet për ndërprerjen e díalogut me Serbinë.

“Janë dy zgjidhje: ose mund të mbajmë vendin e ízoluar edhe të anko hemi në Prishtinë me deklarata për shtyp, në konferenca për shtyp, ose shkojmë në Bruksel dhe ulemi në tavolinë të díalogut dhe mbrojmë interesat shtetërore të Kosovës. Unë kam zgjedhur ketë të dytën”, porositi ai.

Ai shtoi se zhvíllimet që lidhen me Dhomat e Specíalizuar duhet të lihen anash dhe të mos lídhen me pro ceset e tjera.