Borrell gëzon të gjithë shqiptarët e Kosovës me këtë lajm që sapo e dha për liberalizimin e vizave

Përfaqësuesi i Lartë i BE’së për Politikë të Jashtme dhe të Sigurisë, Joseph Borell, duke përmendur një qasje më ndryshe ndaj Ballkanit Perëndimor, ka përmendur edhe çështjen e liberalizimit të vi.zave për Kosovën, në të cilën ka thënë se unioni evropian duhet të ref.lektojë mbi këtë çështje.
Borell këto deklarime i ka bërë nëpërmjet një shkrimi, derisa ka përmendur edhe moderimin e një ta.kimi tjetër në nivel të lartë të di.alogut Kosovë-Serbi.

“Liberalizimi i vizave për Kosovën ka marrë shumë kohë: vendi ka përmbushur të gjitha kri.teret dhe tani duhet të bëjmë përparim për këtë çështje. Unë do ta mbështes plotësisht këtë”, ka shkruar përfaqësuesi dip.lomatik i BE’së.

“Po ashtu, do të ndërmjetësoj një takim tjetër të nivelit të lartë të dialogut në Beograd në Prishtinë në qer.shor”, ka thënë ndër të tjera ai.

Borrell ka thënë se ky vit duhet të jetë “vit përparimi në të gjitha fushat midis BE-së dhe Ball.kanit Perëndimor”.

Përgjatë javës së kaluar, BE’ja ka mbajtur një të ashtuquajtur darkë jo-for.male me të gjithë liderët e Ballkanit Perëndimor..