Çfarë do që të me japin unë nuk iki më të punoj në Gjermani, Këto ishin fjalët e vajzës e cila..

Ja se si shprehte nje vajze e re:“Në Gjermani nuk do të vij më kurrë. As për pushime, as për vizitë.Edhe bo tën të ma japin!” MarianaCostea ka punuar në një fermë bavareze dy muaj.Më gjatë nuk ka mundur të durojë, për shkak të orëve të tepërta të punës.

Kushteve të rëndaa, vendbanimeve të papastërta, mungesës së masave për mbrojtjee nga vi-rusi.“Unë nuk e kam pranuar që me një dhomë të flejmë tetë persona, që një banjo të përdorim tetë vetë dhe që 30 persona të përdorin një kuzhinë”.

Me një minibus me tetë ulëse futeshin nga 14 apo 15 persona dhe dërgoheshin në fusha për të punuar. Në mbrëmje ktheheshin në vendbanime, shpjegon ajo. Mbrojtjaa nga ko vi d, në Gjermani duket ndryshe, e kjo duhet të vlejë edhe për punonjësit evropianolindorë.

Shumica e punonjësve paguhet jo me orë por me sasinë e punës. E kjo punë nuk mund të bëhet brenda tetë orësh. Një sistem për eksploatim, Kush e kundërshton këtë, do të largohen shpejt nga puna. Për këto vende pune nuk vlejnë rregullat e punës si në Gjermani.