Çfarë nuk shkon me Baton Haxhiun, flet “rënd” edhe për këtë President…


Gazetari Baton Haxhiu thotë se pavarësisht ardhjes së Joe në krye të Shpijes Bardh, politikat e SHBA për Ballkanin nuk do të ketë ndonjë ndryshim të madh. Në një interviste për Euro News Albania, Haxhiu thotë qëllimi kryesor i administratës së re do të jetë dhënia fund e armiqësive në Ballkan dhe për këtë ai shtroi se shpresonte që të mos “ketë dh imbje” duke iu referuar ndonjë zgjidhjeje në dam të interesit të shqiptarëve.

Z. Haxhiu theksoi se “Kosova ka pafuqi për të zgjidhur problemin në veri’ dhe se “administrata Joe do t’i vërë pikën kësaj çështjeje”. Baton Haxhiu konsideroi si vendimtar f aktin se si do të jenë marrëdh ëniet e Sekretarit Amerikan të Shtetit me pasardhësin e Merkel, që e cilësoi më afër Rusisë. “Kam frikë se Kosova me këtë administratë do të ketë p robleme serioze dhe nuk besoj se do të pyesin shumë për të ardhmen tonë”, përfundoi Baton Haxhiu.