Cila ushtri është më e fortë, e Shqipërisë apo Serbisë? (Video)

Rikthimi i tensioneve mes Kosovës e Serbisë ka rikthyer edhe njëherë vëmendjen në rajonin e Ballkanit. Gjithashtu ka sjellë edhe një rikthim të vëmendjes në forcën ushtarake të vendeve, si Shqipëria e Serbia. Ku qëndrojnë ata në forcën ushtarake dhe kush është më e fuqishme?

Më poshtë ju sjellim një krahasim kokë më kokë mes ushtrisë shqiptare dhe asaj serbe. Të dhënat janë marre Global Fireworks, e cila ka bërë një renditje, ku mes 106 ushtrive ushtria shqiptare renditet e 100, ndërsa ajo serbe e 70-ta.

Serbia duket dominuese në shumë aspekte, kjo edhe për faktin se shpenzon plot 830 milionë dollarë në vit për ushtrinë, ndërsa Shqipëria 110 milionë.

Një arsye tjetër është edhe fakti që Shqipëria është anëtare e NATO-s dhe Serbia jo. Pa harruar edhe faktin që serbët vazhdojnë të mendojnë se rrezikohen nga armiqtë e tyre në rajon.

Pa harruar edhe faktin se Serbia ka një popullsi më shumë se dy herë më të madhe se Shqipëria aktuale.

Por sidoqofte Ushtria Shqiptare eshte ne perparsi pasi eshte antare e Natos.