Çlirohet i gjithë Kievi, zëvendësministrja ukrainase jep lajmin e fundit për fitore

Trupat ukrainse kanë rimarrë kontrollin e të gjithë territorit të rajonit të Kievit nga ushtria ruse.

Sipas raportimit të gazetës britanike “The Guardian”, zëvendësministrja e Mbrojtjes në Ukrainë, Hanna Malyar, njoftimin për rrimarjen e kontrollit nga f orcat ukrainase, e bërë sonte në Facebook.

“Irpin, Bucha, Gostomel dhe i gjithë rajoni i Kievit është ç liruar nga p ushtuesi”, ka shkruar ajo.

Trupat ruse kanë nisur të tërhiqen edhe nga ato pak p ozicione që mbanin përreth Kievit. Dje, ato lanë edhe Aeroportin Antonov, ku kishin marrë kontrollin që nga dita e parë e I uftës.