Çmenden Serbët “Ushtria serbe për tre orë e merr veriun e Kosovës nëse do“


SERBI-‘Nëse dikush, në Prishtinë, Bruksel apo Uashington mendon që me for cë të marrë pjesën veriore të Kosovës dhe të dë bojë serbët të cilët janë aty shumicë absolute, ata duhet të dinë se ushtria serbe për vetëm tre orë, mund të arrijë në Mitrovicën e Veriut dhe të dalë në urën mbi lumin Ibër’, thotë analisti usht arak serb Miroslav Lazanski.

Ai shprehet se Prishtina pa dyshim ka ambicien me anë të aparatit represív të saj të ‘push tojë’ veriun e Kosovës, duke theksuar se Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç e bëri të qartë se kjo nuk do të jetë e mundur, shkruajnë mediat serbe, transmeton zeri.info.

“Ata janë të fíksuar që veriun e Kosovës ta fusin nën kontrollin e tyre.

Lazanski thotë se Shtabi i Përgjithshëm i ushtrisë serbe ka elab oruar plane për çdo rrezík potencial, madje edhe për një krízë të mundshme në Kosovë.