“Çmendet“ Macron: Qeveria mundet të ndriçohet me skicat e Profetit Muhamed


Presidenti francez ka dhënë leje që ndërtesat qeveritare të ndriçohen me skícat e Profetit Muhamed, duke i shpallur lu.ftë radikalizmit islamik, raporton protothema.

Nuk do të ketë tolerancë për fanatizmin íslamík ka deklaruar Macron.

Në fjalimin e tij në Myros, ai tha se arsyeja e ízolímit fetar bazuar në prirjet separatiste, tani duket se është një problem serioz për shoqërinë franceze.

Vendimin e presidentit duket se e mbështesin edhe një pjesë e francezëve të cilët nuk mund të lejojnë më fenomene të tjera siç është vra sja e fundit e profesorit. Presidenti francez analizoi planin e tij, i cili përf shin ma sat e marra kundër “radíkalízimit” ndaj muslimanëve të rinj dhe shtypjes së tendencave separatíste në shoqëri.

Në fakt, ai tashmë ka kryer dëbime masíve të íslamístëve, në të njëjtën kohë duke mbyllur shoqatat aktive kundër íslamofobísë.

Macron nuk hezitoi të jepte leje që ndërtesat qeveritare në Francë të ndriçoheshin me të njëjtat skica. Të Charlie Hebdo që satírizon Muhamedin dhe që u bë shkaku i prerjes së fundit të profesorit. Gjithçka filloi me ndriçimin e ndërtesave qeveritare në Montpellier që bëri shpejt xhiron e internetit përmes mediave sociale dhe faqeve të internetit.

Nuk është rastësi që presidenti francez u kujdes që të autorizojë kryetarët e bashkive dhe prefektët të bëjnë pjesën e tyre në mbrojtjen e lírive demokratike dhe luf,timin e ter.rorizmit íslamík duke u dhënë atyre të drejtën për të mbyllur mensa ku kërkohen menu ose festa “fetare” , të tilla si pishinat, ku gratë mund t’i vizitonin ato vetëm në kohë të caktuara.

Tashmë nuk duhet të ketë tolerancë ndaj çdo qyteti francez dhe në çdo aspekt të jetës publike.