Departamenti Amerikan dërgon mesazhin e papritur ndaj Albin Kurtit për marrëveshjen e Uashingtonit !! Ja çfarë thuhet

Departamenti Amerikan i Shtetit ka leshuar nje komunikate per media ne te cilen flitet per dialogun ne mes te Kosoves dhe Serbise. Aty per mendet qe procesi duhet te per fundoje me njohje reciproke, derisa jepet nje mesazh edhe rreth Marre veshjes se Uashingtonit te nen shkruar nga Avdullah Hoti sa ishte krye minister i Kosoves.

Departa menti Amerikan i Shtetit ka konfir.muar se do te vazhdojne punen qe Kosova dhe Serbia te per mbushin zotimet e bera ne Uashington per marre.veshjen e nenshkruar gjate kohes se presidentit Donald Trump.

Ne do te puno.jme me Serbine dhe Kosoven qe ata te permbushin zotimet e tyre te Uashingtonit ne mbeshtetje te qellimit te normalizimit te plote, thuhet ne komunikaten e Departa mentit te Shtetit Amerikan.

Ne Kosove ka pasur shume diskutime rreth marre veshjes se Uashingtonit. Madje kreu i Levizjes Vetevendosje, Albin Kurti, kishte deklaruar se nese do te rikthehet ne Qeveri nuk do te vazhdoje implementimin e nje marre veshje te tille.

Ne nuk kemi detyrime per zotimet e krye ministrit te paligjshem te Kosoves kur te kthe.hemi ne detyre. Nen shkrimi i tij poshte teksteve jo koherente dhe jo transparente eshte kunder vullnetit te popullit, rendit demo.kratik dhe shkel kushte.tuten dhe ligjet e Kosoves. Ato nuk do te ratifi.kohen ne Parlamentin tone. Nder mjetesit duhet te per mbahen nga nxitja e marreveshjeve qe shkak.tojne perçarje te me tejshme midis Kosoves dhe Serbise. Vetem dialogu pari.mor dhe i pergatitur mire çon ne marre veshje te drejta dhe te qendrueshme, ka shkruar Albin Kurti ne rrjetin e tij social Twitter.

Ky qen drim i Kurtit kishte nxítur edhe rea.gimin e Richard Grenell, i cili kishte thene se Albin Kurti eshte antítiamerikan.