Deputeti shqiptar “dridhë“ Kuvendin e Serbisë me këtë fjalim (VIDEO)


Deputeti i Partisë për Veprim Demokratik (PVD), Shaip Kamberi, parti kjo opozitare në kuvendin e Serbisë, dha një fjalim i cili po cilësohet si historik nga figura të ndryshme politike.

Kamberi përgjatë ditës së djeshme, në periudhën kur po formohej Qeveria e Re e Serbisë, tha në kuvendin e vendit se zgjedhjet e mbajtura në qershor prodhuan pushtet totalitar, shkruan Gazeta Express.

Tutje, ai ka thënë se presidenti aktual serb, Aleksandar Vuçiq, është vetë shteti, vetë kryeministri e vetë qeveria e parlamenti.

“Një parlament të tillë nuk ka arritur ta krijojë as Millosheviqi. Por, ja që z. Vuçiq dhe z. Daçiq po dëshmohen më efikasë se baballarët e tyre ideopolitik. Ky koalicion i përbërë mes mes të ashtuquajturve E djathta e qendrës dhe E majta e qendrës ka prodhuar pushtetin më totalitar të Serbisë post-socialiste”, ka deklaruar ai përgjatë fjalimit.