‘Dorëzohet’ media serbe, Kosovës i referohet si Republikë


Televizioni publik i Serbisë (RTS) përmes një shkrimi ka folur për zgjedhjet e jashtëzakonshme që do të mbahen muajin e ardhshëm në dy komuna të Kosovës. “Presidenti i Republikës së Kosovës…”, thuhet në fillimin e përshkrimit që ky medium i ka vendosur artikullit, duke folur tutje për zgjedhjet që do mbahen më 29 nëntor në Komunen e Podujevës dhe Mitrovicën e Veriut (Mé póshté ndíqní pámjet)

Një gjë e tillë ka nxitur edhe reagimet e mediave të tjera serbe të cilat njihen për propagandë anti-shqiptare dhe qasje sistematike kundër Republikës së Kosovës.

“Skandali në RTS që e ngriti Serbinë në këmbë. Të gjithë janë në shok për shkak të kësaj gjëje të tmerrshme në lidhje me Kosovën në Shërbyesin Publik”, ka shkruar “Pravda” (Mé póshté ndíqní pámjet)