Drashkoviç: ”Serbët, humbjen në Kosovë e paraqesin si fitore!”

“Drashkoviç: Njerëzit mashtrohen se Kosova është akoma në Serbi

Sipas besimit popullor, edhe të verbërit mund të shohin në Vidovdan, thotë Drashkoviç.

Sidoqoftë, siç thekson ai, për dy dekada tani, si Serbia ashtu edhe populli serb janë verbuar nga Vidovdani dhe Kosova, në mënyrë që të harrojnë se regjimi i Sllobodan Millosheviçit e shtyu Serbinë në betejën e Kosovës me forcën më të fortë të armatosur në botë, humbi luftë, kapitulloi pa kushte dhe u detyrua që ai të tërhiqte përgjithmonë shtetin e Serbisë nga Kosova.

Ai gjithashtu shprehet se njerëzit janë hipnotizuar nga mashtrimet se Kosova është ende në Serbi, se është zemra e Serbisë, se Rusia dhe Kina garantojnë se nuk është ashtu siç është dhe se Serbia ka atë që nuk e ka më.

Humbja paraqitet si një fitore, thekson ai, dhe mosnjohja e së vërtetës dhe realitetit si një detyrim kombëtar.

Tradhtia e Kosovës dhe Vidovdanit, siç thotë ai, njofton gjithashtu njoftimet e negociatave për mbrojtjen e asaj që nuk ka humbur, për mbrojtjen e popullit serb në Kosovë, trashëgiminë e tij historike dhe kulturore.

Të gjithë në Serbi që e kundërshtojnë Evropën janë kundër marrëveshjes. Jashtë Serbisë, ata që duan që Serbia të bëhet Venezuela e tyre Ballkanike ose Siria janë kundër marrëveshjes, thekson ai në letër”.Danas

Dafina T A news24