Drilon Gashi: Gjithë vitin duhet të agjërojmë! e jo vetëm për Ramazan

Kuptimi i këtij agjërimi është obzervimi. Kontrollimi i vetvetes, të largohemi nga zakonet e këqija, nga veprimet e liga e të pahijshme dhe nga veprimet djallëzore, që pasqyra e zemrave tona të lëmohet gradualisht.

Agjërimi i syrit do të thotë që njeriu duhet të largohet nga shikimet lakmuese.

Agjërimi i veshit do të thotë që njeriu duhet të përmbahet nga dëgjimi i shpifjeve.

Agjërimi i gjuhës do të thotë që njeriu duhet ta mbajë gjuhën nga të folurit e fyerjeve apo shpifjeve.

Kjo vlen veçanërisht për gjuhën e dikujt, e cila duhet të ruhet nga gënjeshtrat.

Postimi tij: