E çuditshme: Katër lopë i ndërrojnë me një nuse

Zakonet e martesës janë të ndryshme në vende të ndryshme të botës dhe më poshtë do iu paraqesim traditat më të rralla.

Në Sudan, vajza që do të lërë shtëpinë e saj për të shkuar tek ajo e burrit konsiderohet si një humbje ekonomike. Për këtë arsye dhëndrri duhet të kompensojë këtë “humbje” me katër lopë.

Në Filipine, në momentin që djali kërkon tek familja dorën e vajzës ai duhet të bëjë edhe disa punë shtëpie për t’i treguar prindërve të nuses së ardhshme se ai është në gjendje të kujdeset për vajzën. Ky ritual quhet pamamanhikan.

Në Suedinë e pasur, babai i nuses vendos një monedhë argjendi në këpucën e majtë të vajzës, ndërsa nëna vendos një monedhë floriri në këpucën e djathtë. Ky rit përfaqëson një lloj garancie që çifti të mos vuajë varfërinë.

Në Kinë, data e martesës nuk vendoset kurrë nëqoftëse çifti më parë nuk konsultohet me astrologun për të kuptuar se kush sjell më shumë fat.