E keni ditur apo jo? Ja sa paguhen policët në Zvicër

Një person që punon si oficer policie në Zvicër zakonisht fiton rreth 76,000 CHF në vit.

Pagat variojnë nga 35,000 CHF (më e ulëta) në 121,000 CHF (më e larta).

Kjo është paga mesatare vjetore duke përfshirë strehimin, transportin dhe përfitimet e tjera. Pagat e zyrtarëve të policisë ndryshojnë në mënyrë drastike bazuar në përvojën, aftësitë, gjininë ose vendndodhjen.

Diapazoni i pagave

Pagat e oficerëve të policisë në Zvicër variojnë nga 35,000 CHF në vit (paga minimale) në 121,000 CHF në vit (paga maksimale).

Paga mesatare

Paga mesatare është 82,100 CHF në vit, që do të thotë se gjysma (50%) e njerëzve që punojnë si oficer (a) policie po fitojnë më pak se 82,100 CHF, ndërsa gjysma tjetër fitojnë më shumë se 82,100 CHF.

Një oficer policie me përvojë më pak se dy vjet bën rreth 39,700 CHF në vit, përcjell tutje albinfo.ch.

Ndërsa dikush me një përvojë midis dy dhe pesë vjet pritet të fitojë 53,000 CHF në vit, 34% më shumë se dikush me përvojë më pak se dy vjet.

Duke ecur përpara, një nivel i përvojës midis pesë dhe dhjetë viteve sjell një pagë prej 78,400 CHF në vit, 48% më shumë se dikush me përvojë dy ose pesë vjet.

Për më tepër, oficeri i policisë ekspertiza e të cilit zgjat diku midis dhjetë dhe pesëmbëdhjetë vjet marrin një pagë ekuivalente me 95,500 CHF në vit, 22% më shumë se dikush me përvojë pesë deri në dhjetë vjet.

Nëse niveli i përvojës është ndërmjet pesëmbëdhjetë dhe njëzet vjet, atëherë paga e pritshme është 104,000 CHF në vit, 9% më shumë se dikush me dhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjet përvojë.

Së fundmi, punonjësit me më shumë se njëzet vjet përvojë profesionale marrin një pagë prej 113,000 CHF në vit, 8% më shumë se njerëzit me përvojë pesëmbëdhjetë deri në njëzet vjet.

Paga mesatare për orë (pagesa për orë) në Zvicër është 37 CHF.

Kjo do të thotë që një oficer mesatar policie në Zvicër fiton afërsisht 37 CHF për çdo orë të punës, përcjell tutje albinfo.ch.

Qytetet pagat

Bazel 81,600 CHF

Bernë 78,800 CHF

Biel 72,800 CHF

Gjenevë 82,800 CHF

Lauzanë 80,700 CHF

Lugano 74,100 CHF

Luzernë 76,900 CHF

St. Gallen 75,100 CHF

Winterthur 77,900 CHF

Cyrih 84,000 CHF