E pabesueshme/ Ky shtet ka 200 ditë pa asnjë rast pozitiv


Tajvani ka festuar 200 ditëshin pa regjistruar asnjë ra st me koronavirus.

Edhe pse ky shtet është afër me Kinën dhe shkëmbimet me këtë vend janë të shumta, Tajvani ka regjistruar deri më tani vetëm 550 ras te që kur ka nisur pandemia. Ndërsa numri i víktímave është vetëm 7.

Në janar të këtij viti, numri më i madh ditor i të infektuarve ka qenë 30 dhe shumica e tyre kanë qenë të importuar. Auroritetet shëndetësore kanë vepruar në bazë të sinjalizimeve informale ose në rast të një epídemie polmunare të rëndë.

Nga 31 dhjetori, Tajvani ka reduktuar udhëtimet dhe ka vendosur masa të rre pta ndaj pandemisë, sidomos në kufi. Në këtë shtet është i detyrueshëm karantinimi për personat që vijnë nga jashtë.