E Papritur: Vjosa Osmani zbulon se çfarë marrëveshje nënshkroi Kosova dhe Serbia në Bruksel


Osmani: Kosova e Serbia janë dakorduar për të zhdu kurit dhe të zhvendosurit në Bruksel, kjo duhet kundërshtuar

Kryeparlamentarja Vjosa Osmani në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës ka thënë se ka marrë konfirmim nga Brukseli se Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar një dokument për çështjen e të zhdu kurve dhe të zhvend osurve.

Osmani ka kërkuar nga Qeveria që të publikojë marrëveshjen duke thënë se teksti duhet të bëhet sa më shpejtë publik.

“E para, nuk jam e sigurt nëse ai ju ka informuar që Brukseli më ka bërë të ditur se Qeveria e Kosovës dhe ajo e Serbisë kanë rënë në pajtim lidhur me një tekst që është finalizuar, për të zhdukurit dhe të zhvendosurit, tash natyrisht ne i kemi kundërshtimet tona lidhur me krahasimin apo vënien në një paragraf me dhunë edhe të së zhvendosurve, me që Qeveria e ka bërë gabimin e rikthimin të kësaj çështje që ka përfunduar kohë më parë në dialog, meqë është kthyer kjo çështje, duhet ta dimë këtë tekst, duhet ta kemi si kërkesë që Qeveria t’ia dorëzojë Kuvendit”, thotë kryeparlamentarja, duke shtuar se duhet të dihet se çka është dakorduar për t’u kthyet të zhvendosurit.

“Ai tekst është dakorduar, e kam konfirmimin zyrtar nga Brukseli, ne duhet ta dimë se çka kanë vendosur ata nëse janë marrë vesh që të kthehen të zhvendosurit në shtëpitë e tyre”, shtoi ajo.

Kryetarja e Kuvendit ka kërkuar nga partitë politike që të bashkojnë for cat, duke thënë se duhet që të kush tëzohet kjo temë me mosvotimin e buxhetit të Kuvendit që pritet të shkojë në seancë.

“Unë mendoj që kemi më shumë fuqi politikë se që mendojmë, krejt çka na ndalon është se nuk i bashkojmë forcat, kjo është një temë që duhet të na shtyjë t’i bashkojmë forcat, unë mendoj që duhet ta kushtëzojmë votimin e buxhetit me ndërtimin e shqiptarëve në veri po edhe me projekte të tjera në këtë pjesë.

Ne duhet ta kushtëzojmë votimit e secilit ligj me një votim të ekzekutimit në hapësirën ku po kolonizohet veriu i vendit”, tha e njëjta, duke pyetur nëse për këtë marrëveshje kanë informacione edhe deputetët e partive të koalicionit.

“Unë nuk e di nëse zyrtarët e partive të koalicionit e kanë parë tekst, unë mendoj se duhet të informohemi, cila është ajo marrëveshje që është arritur për të zhvendosurit, meqë qenka e konfirmuar”, tha ajo.

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…