EKSKLUZIVE nga ITALIA, Qeveria merr Vendimin e ri, Ja çfarë do ndodhë tani e tutje…


Rrítja e numrit të rasteve të reja me koronavirus, ka bërë që Italia të vendos masa të reja kufízuese.

Masat e reja u bënë të ditura nga kryeministri Giuseppe Conte, i cili u shpreh në Parlament se masat nuk dot jenë të njëjta në të gjitha rajonet e vendit, pasi ato do të zbatohen në varësi të shifrave të infektimeve në çdo rajon.

Një ndër masat e shpallura nga Kryeministri është kufizimi i lëvizjes për të udhëtuar në drejtim të Rajoneve me pasiguri të lartë të infektimit, me përjashtim të punës, studimit dhe nevojave shëndetësore.Në kuadër të masave të reja, parashikohet ulja me 50% e kapaciteteve të transportit publik lokal, mbylljen e muzeve, ndalimin e qendrave tregtare gjatë fundjavave dhe një shtetrrethim në mbrëmje. Ndërkohë, mësimi do jetë në distancë për shkollat e mesme.

“Rastet e Covíd po rríten gjithandej. Brenda një kornize glo bale, BE është një nga zonat më të prekura nga ndikimi i valës së dytë.

Në javët e fundit, rritja e rasteve të Covid ka qenë 150 infeksione për çdo 100 mijë banorë dhe gjithashtu në vendin tonë situata po përke qësohet, ríngjallja e vírusit ka çuar në një shumëfishim të konsiderueshëm të infeksioneve .

“Duke u nisur nga sítuata veçanërisht kritike në disa rajone ne jemi të detyruar të ndërhyjmë.

Ne jemi të vetëdijshëm për zhgënjímin dhe zemërimin e qytetarëve që e gjejnë veten duke jetuar me kufízime të reja. Ne i dimë pas ojat që kufizimet do të kenë në sítuatën ekonomike”,- shprehet Conte.