”Erdogan” I vetmi qe po mendon për muslimanët ka një kërkesë të “fuqishme” për Papen

Erdogan i kërkon Papës të ndihmojë në çështjen e palestinezëve.Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, i kër,koi Papa Françeskut të ndihmojë në mobili,zimin e botës për të miratuar s,anksione kundër Izrae,lit për lufhten e tij ndaj palestine,zëve në Rripin e Gazës.Turqia ka shtuar angazhimin diplomatik për situatën në G,aza dhe telefonata midis Erdoganit dhe Papa Françeskut u zhvillua në këtë vijë.

Erdogan i tha Papa Françeskut se “palestinezët do të vazhdojnë t’i nënshtrohen një s uImi nëse bash kësia ndërkombëtare nuk e d ënon Izraelin me san,ksi,one”, tha presidenca turke. Sipas Turqisë, mes,azhet e Papës janë të një rë,ndësie të veça,ntë për të “mobiliz,uar botën e krishterë dhe bashkë,sinë ndërkombë,tare”.Të dielën, Papa Françesku, tha se humbja e jetëve të pafajshme në Gaza ishte “e tme,rrshme dhe e papranueshme”.

Erdogan, i cili ka mbështetur çështjen palestineze gjatë qeverisjes së tij 18-vjeçare, ka folur vazhdimisht kundër v,eprimeve të I,zrael,it.Ai i tha Papës se “i gjithë njerëzimi duhet të jetë i bashkuar kundër” Izraelit.Në përpjekje për të marrë mbështetje ndërkombëtare për sa,nksio,ne të mundsh,me ndaj Izraelit, ministri i Jashtëm turk, Mevlut Çavusoglu bisedoi me homologun e tij britanik, Dominic Raab.