Familja Shqiptare në GJERMANI bën Skandalin e Papritur… Reagon Policia !


Familja shumëanëtarëshe nga Kosova me vendbanim në Lüneburg të Gjermanisë veriore i kanë bërë problem shtetit gjerman, pasi refuzuan testimin, pas perhapjes së koro navírusit në rrethin e tyre.

Epërditshmja gjermane BILD, shkruan se familja kosovare është shumë e gjerë e cila përbëhet nga dhjetëra anëtarë dhe është e njohur mirë në Rotenburg, transmeton Gazeta Express.

Autoritetet gjermane janë detyruar të ruajnë kl anin e karantinës, duke angazhuar një kompani të sigurimeve që t’i ruajë anëtarët e shumtë të familjes për të mos dalë nga ízolími.

Pas disa rasteve pozítive me C0VíD-19 në familjen kosovare, departamenti i shëndetësisë urdhëroi teste të detyrueshme për të gjithë, një javë më parë.

Meqenëse disa anëtarë treguan se nuk ishin bashkëpunues, autoritetet kërkuan mbështetje nga polícia, duke përfshírë rreth 20 ofícerë nga polícia e Lüneburgut.

Meqenëse u ur dhërua testimi, autoritetet kontrolluan katër shtëpi të familjes, duke i detyruar anëtarët t’i nënshtrohen testimit.

Gjatë aksíonit, një i ri u përpoq të ikte, madje dëshmítarët okularë deklaruan se u h odh nga kati i parë.

Që atëherë shtëpia ruhet nga r ojet e sígurisë.